Lead generatie - E-Mail marketing in B2B sales

Blog, dinsdag 6 maart 2018

Ik hoor je al denken, wat moet ik met een mail­ingli­jst? Ik heb al genoeg spam in mijn inbox.

Email mar­ket­ing, als het goed aangepakt wordt, is alles behalve spam. Van kleine star­tups tot de groot­ste multi­na­tion­als, email mar­ket­ing wordt op grote schaal gebruikt om nieuwe klanten bin­nen te halen.

Hoe gebruikt Nederland E-mail? Dit is het vraagstuk dat het Nationaal E-Mail Onderzoek (2017) heeft onderzocht. Er kwamen een aantal interessante conclusies tevoorschijn;

  • 93% van Nederlanders is ingeschreven op e-mailnieuwsbrieven.
  • De meeste Nederlanders checken één tot zes keer per dag hun e-mail.
  • 75 procent van de Nederlanders heeft weleens iets gekocht naar aanleiding van een reclamemail.

Email marketing in de B2B markt is net wat anders dan in B2C; in plaats van algemene nieuwsbrieven (gericht of de massamarkt) kan het effectiever om een lead nurture proces op te zetten. Met de hulp van de juiste tools kun je op basis van gedrag geautomatiseerde vervolgacties opzetten. Nog geen B2B email marketing in jouw bedrijf? Vind hier wat tips om te beginnen:

Fase 1: Breng prospects naar de website en zorg ervoor dat zij zich op verschillende plekken kunnen inschrijven op de nieuwsbrief (in verband met nieuwe GDPR wetgeving is het belangrijk dat de prospect duidelijk toestemming geeft).

Fase 2: Het is belangrijk om vanaf het begin de relevantie van de mail voor de prospect aan te tonen. Zorg voor verschillende welkomst berichten voor verschillende industrieën.

Fase 3: Dit is waar het echt interessant wordt; automatiseer en optimaliseer de campagne. Volg het gedrag van de abonnees. Opent deze prospect vaak jouw mails? Drukt deze prospect op een specifieke link? Stuurt hij de mails door naar contactpersonen? Is er meer reactie op mails van een verschillende stijl? Bij iedere actie kan jij, met het gebruik van de juiste tools, vervolgacties laten automatiseren zodat iedere abonnee een gepersonaliseerde ervaring krijgt.

Fase 4: Is het duidelijk dat er veel interesse is in de nieuwsbrief maar heeft de prospect nog geen contact opgenomen? Pak even de telefoon en neem contact op. De kans op acquisitie is een stuk hoger dan bij cold calls.

Natuurlijk is dit maar een begin en het opzetten van een effectieve en geautomatiseerde campagne vraagt veel inspanning en tijd. Maar in ons digitale tijdperk kunnen steeds minder bedrijven zich veroorloven om email marketing links te laten liggen.

Tipu Khan

keyboard-arrow-right
AVG en E-privacy
keyboard-arrow-left
Kassa is koning

Laat ons contact opnemen

Hartelijk dank voor uw aanvraag; we nemen z.s.m. contact met u op.