Wat doe je eigenlijk?

Blog, maandag 26 januari 2015

Een aan­tal weken gele­den vroeg mijn jong­ste zoon Papa, wat doe je eigen­lijk de hele dag?” Ik zit de hele dag mensen achter hun kont aan”, was mijn antwo­ord. Vol ongeloof staarde hij me aan. En
hoewel hij alti­jd zijn woord­je klaar heeft staan, was hij deze keer te ver­baasd om te reageren.

Het is ook echt zo. Ik doe zeer regelmatig aan cold calling, bel mijn offertes na, en vraag wanneer de opdrachtbevestigingen getekend worden. Maar het is niet alleen sales. Ik moet bellen voor te laat betaalde facturen, vragen aan collega’s waar hun input blijft, en moet zelfs leveranciers verzoeken hun contract nou eens op te sturen.

Steve Jobs
Alleen dit al bijhouden en monitoren levert in totaal zo’n 80 openstaande acties op, zeggen de Tasks in Outlook me. En dat doe ik al zeker 15 jaar. Ik moet wel; ik heb geen overdreven talent, heb niet het charisma van Steve Jobs, of een zeldzaam product dat verkocht kan worden zonder enige verkoopinspanning.

Discipline.....een noodzaak
Discipline is het toverwoord. En dat doe je volgens mij door het goed managen van je acties, en al je afspraken op tijd, en zoals beloofd, na te komen. Niks mag slippen. En schijnbaar is dat een formule die klanten, collega’s en leveranciers fijn vinden. Dan mag je zelfs fouten maken als je alle afspraken maar nakomt. Het geeft je gunning en vertrouwen.

Als we weer terug gaan naar sales, dan durf ik nu wel te stellen dat discipline veel belangrijker is dan vaardigheden en talent. Want wat heb je daar aan als je niet knetterhard werkt om je business binnen te halen? En dat is een “must” tegenwoordig. Want door de crisis is het niet meer “kakken zonder douwen” en moeten we zweten en zwoegen voor onze orders.

Er is trouwens hoop voor u; de meesten onder ons hebben die discipline niet en u wel…..daarom alleen al wordt 2015 een mooi jaar!

Kurt Hessels

keyboard-arrow-right
Is verliezen net zo waardevol als winnen?
keyboard-arrow-left
Klanten vangen

Laat ons contact opnemen

Hartelijk dank voor uw aanvraag; we nemen z.s.m. contact met u op.