5 manieren om succesvol te acquireren

Blog, dinsdag 9 november 2021

Er zijn vele mogelijkheden om acquisitie te plegen

Als ik aan mijn klanten vraag wat zij aan acquisitie doen, dan is toch vaak het standaard antwoord: “beetje bellen, netwerken en wat social media”. Als ik social media even parkeer (daar kom ik later nog wel een keer op terug), dan realiseert men zich vaak niet dat onder bellen en netwerken een hele wereld van variaties en mogelijkheden schuilgaat. Zonder dat je het wellicht bewust toepast netwerk je bijvoorbeeld al bij vrienden, bekenden en familie. Dit neem je waarschijnlijk al automatisch mee tijdens je acquisitie speurtocht.

Brainstorm manieren om te acquireren binnen je salesteam

Het is goed om eens met je team te brainstormen wat voor mogelijkheden je allemaal hebt. Zorg ervoor dat er geen beperkingen zijn, laat iedereen maar eens benoemen welke opties er volgens hem/haar allemaal zijn.

Acquisitie voorbeelden uit de praktijk

Bij onze klanten begeleiden we dergelijke brainstormsessies regelmatig. In sommige sessies komen we tot wel 25 mogelijkheden om je acquisitie aan te pakken. Hieronder enkele voorbeelden die we in de praktijk regelmatig terugzien:

  1. Bellen met verloren en “verdampte” klanten
  2. Samenwerken met een complementair bedrijf en gezamenlijk iets organiseren
  3. Presentaties geven bij mogelijke intermediairs
  4. Vragen om een introductie in het netwerk van je klant
  5. Standaard feedback sessie inplannen na een afgerond project

Kies de acquisitiemogelijkheden die bij je bedrijf passen

Belangrijk in deze is dat je goed moet inschatten of de acquisitie variant die wilt gaan toepassen wel bij de organisatie of bij de persoon past die het gaan doen. Stel ik vind presenteren niet leuk, maar vind bellen geen probleem, dan moet je natuurlijk de varianten pakken die met bellen te maken hebben. Zo is er voor ieder wat wils, en blijft acquisitie voor iedere collega leuk!

Hulp nodig bij acquisitie binnen jouw organisatie?

Kan jij of je organisatie hulp gebruiken bij het plegen van acquisitie? We komen graag in contact om te bespreken waar jullie tegenaan lopen en om te zien of wij iets voor je kunnen betekenen. Laat je gegevens achter in het contactformulier onderaan deze pagina of bel of mail ons. Tot snel!

Telefoon: +31 (0)6 28 40 33 79
Mail: kurt.hessels@prospectory.com


Of is de workshop Telefonische Acquisitie iets voor jullie?

Willen jij en je collega's uit het salesteam je vaardigheden op gebied van telefonische acquisitie graag verbeteren? Tijdens onze workshop Telefonische Acquisitie leer je alles over het opzetten van een acquisitiestrategie, het voeren van een goed acquisitiegesprek en om te gaan bezwaren. Na deze acquisitietraining haal je gegarandeerd meer rendement uit je gesprekken!

Bekijk snel de details van de Workshop Telefonische Acquisitie.

keyboard-arrow-right
Pas op voor deze valkuilen bij B2B leadopvolging
keyboard-arrow-left
Let hier op bij cold calling en ontdek onze beste tips

Laat ons contact opnemen

Hartelijk dank voor uw aanvraag; we nemen z.s.m. contact met u op.