Cold calling werkt!

Blog, dinsdag 29 september 2015

Som­mige mensen denken dat cold call­ing (let­ter­lijk: koud bellen) in de B2B markt onzin is. Er zijn diverse boeken, video’s en zelfs mar­ket­ing bureaus, die je ervan proberen te over­tu­igen geen cold call­ing toe te passen. Toch wordt dit al sinds jaar en dag met goede reden toegepast. Het heeft zichzelf namelijk keer op keer bewezen. Wat anderen er ook van mogen zeggen, cold call­ing werkt en zal alti­jd bli­jven werken!

Cold calling binnen een B2B omgeving stelt je in staat om vlot vast te stellen of je van een prospect een winstgevende en tevreden klant kunt maken.

Proactieve houding
Uiteraard is het geweldig om mooie leads binnen te halen m.b.v. online advertising. Ook de inzet van een toegewijd call center dat op zoek gaat naar mogelijk nieuwe klanten is een waardevolle aanpak. Zeer waardevol zelfs. Toch zou er sprake zijn van een aantal serieuze blinde vlekken als marketing de cold calling volledig zou vervangen. Eén daarvan is het ontstaan van een reactieve in plaats van proactieve houding, wat leidt tot een passieve houding t.a.v. de groei van de business.

Effectieve verkooptechniek
Je hoeft geen wetenschapper te zijn om het belang van een proactieve houding en het toepassen van cold calling te begrijpen. Stelt adverteren je in staat de specifieke behoeften van jouw prospect te begrijpen? Cold calling helpt je te bepalen in welke prospect je energie en tijd moet stoppen en in welke juist niet. Bovendien geeft het je een duidelijk beeld over wat je te doen staat om een verkoop te realiseren.

Het niet toepassen van cold calling, een solide business skill, betekent het ontbreken van een uiterst effectieve verkooptechniek. Op de juiste manier toegepast, kan één enkele call tot mooie business opportunities leiden. Cold calling is de meest effectieve weg om sales (leads) te genereren. Het is persoonlijk en op maat richting elke prospect.

Tot slot, het toepassen van cold calling zorgt ervoor dat je gaandeweg een uiterst waardevolle bak van sales leads opbouwt. Indien deze met zorg onderhouden wordt, weet je wanneer de prospect toe is aan jouw product of dienst met als resultaat: een nieuwe klant, waar je reeds een relatie mee hebt.

Ik wens je veel succes en plezier toe met cold calling!

Ronald Gerritsen

keyboard-arrow-right
Het blijven voeden van de sales funnel met nieuwe prospects
keyboard-arrow-left
Klachten: laten we net doen of de klant de klant is

Laat ons contact opnemen

Hartelijk dank voor uw aanvraag; we nemen z.s.m. contact met u op.