Wie schrijft verkoopt niets!

Blog, vrijdag 22 september 2017

Wie kent hem niet: wie schri­jft die bli­jft”. Ja, dit is hele­maal waar indi­en je in de uren busi­ness zit”, maar de vraag is of dit ook opgaat voor het mak­en van de offertes?

Geschreven offertes

Uren heb ik besteed in het maken van geschreven offertes, de ene nog mooier dan de ander. En die zin dan nog eens herschrijven omdat hij zo beter paste. En hoe bakken we dit algemene stuk nu om naar een specifiek stuk zodat het relevant is voor de prospect. Hou maar op met schrijven want het is weggegooide energie. We proberen met al dat schrijven te veel te vertellen hoe goed we eigenlijk wel niet zijn, terwijl het erom gaat dat je de ambitie of de uitdaging van de klant omarmt en daar een oplossing voor levert. Maar hoe zet je dat op papier?

Na de inventarisatie (eerste gesprek(ken) met een prospect heb je een aardig beeld gekregen van wat die ambitie is, welke uitdagingen de klant heeft om die ambitie te realiseren en welke oplossing jij hebt om die uitdaging weg te nemen. Eens?

1 plaatje

We kunnen hiervoor eindeloze A4tjes volschrijven maar we weten toch allemaal “1 plaatje zegt meer dan 1000 woorden”, waarom tekenen, in kantoortaal “visualiseren” we dan niet?

10% blijft hangen

Zeker wanneer je graag wilt dat jouw oplossing onthouden moet worden door de klant in spé, is het essentieel die oplossing te tekenen, meer dan 50% van het beeld wordt onthouden terwijl tekst vaak maar voor 10% blijft hangen.

Om een voorbeeld te geven. Je kunt hele stukken schrijven over het behalen van een doel. Ik zie de lappen tekst nu al voor mij. Je kunt het ook met één visual af om helder te maken wat je wilt. Eventueel aangevuld met 3 steekwoorden, meer niet.

Op social media doen we niet anders, een voorbeeld is Instagram. Instagram = foto met een klein stukje tekst, meer niet. Om succesvol te blijven in commercie moeten we het potlood pakken om te gaan tekenen en de pen mag in de la. Blijf je schrijven of ga je tekenen? Aan jou de keuze!

Waarom deze blog dan niet opgetekend? Ik blijf oefenen…

Daniel Mens

keyboard-arrow-right
Hoe kan je winnen, na verloren te hebben?
keyboard-arrow-left
LinkedIn is geen Facebook, Tinder, Instagram of Funda

Laat ons contact opnemen

Hartelijk dank voor uw aanvraag; we nemen z.s.m. contact met u op.