IMPACT

Blog, donderdag 6 april 2017

Zon­der impact sta je met lege handen.

Wil jij, enkele weken na die meet­ing, bij een opvol­gend tele­foon­t­je nog­maals uit­leggen wie je bent of wil je indruk gemaakt hebben zodat iemand je direct herkent. Wil je in die wed­stri­jd een ver­schil hebben gemaakt of wil je dat ze zeggen, wie stond er eigen­lijk daar rechtsvoor? Bij de tot­stand­kom­ing van die grote deal, wil je dan bij die laat­ste die-hard” horen die de deal maakt of wil je langs de zijli­jn staan?

Wat is eigenlijk de relevantie van impact op bijvoorbeeld de toegevoegde waarde bij een klant, het interne proces of het shappen van die deal? Impact is de cruciale factor, wanneer je geen impact maakt sta je met lege handen. Hoe vaak hoor je niet de achtergrond waarom een bepaalde keuze is gemaakt. Vaak is het gaan voor die extra mile van degene die impact maakt. Dit kan zowel privé als work wise als in de sport en dat maakt het zo gaaf.

Effect van impact in je dagelijkse werk

Je elke dag afvragen wat je vandaag anders en beter kunt doen is in mijn optiek een uitstekende manier. Ga niet zitten wachten op dat grote, dat once in a lifetime, (zo kennen velen van jullie misschien wel die introductie van de iPhone). Elke dag kun je impact hebben! Hiermee breng je “dingen” tot stand, je zorgt voor actie, er gebeurt iets met als resultaat dat we, wanneer we dit allemaal doen, enorme stappen voorwaarts kunnen maken. Mijn stelling is dat je elke dag impact kan hebben, je moet het echter wel beseffen en je moet het vooral doen!

Welke impact ga jij hebben vandaag?

Maar hoe: Verrassend zijn is een gemakkelijke manier om impact te hebben en dan op een business wise manier natuurlijk. Iets meenemen, contact opnemen op een bijzondere tijd of via een ongewone route (er zijn tegenwoordig zoveel communicatiekanalen beschikbaar, WhatsApp, LinkedIn, Facebook, email, maar pak ook gewoon die telefoon en neem contact op!) maar ook onthouden welke persoonlijke gebeurtenissen er gaande zijn en daarnaar vragen. Om impact te hebben moet je uit het grijze gebied, je moet kleur geven aan hetgeen je doet, passie erin gooien en elke gelegenheid zien als de ultieme “once in a lifetime” opportunity om iets voor elkaar te krijgen. Zeg, doen we dat elke dag in ons werk? Wel voor onze hobby? En waarom dat verschil? Laat je inspireren en zorg zelf dat je elke dag een kleine stap maakt, dat is in één week een grote stap en na een maand. Mijn impact vandaag is deze blog, welke impact ga jij vandaag hebben?

Daniel Mens

keyboard-arrow-right
Maar dat kunnen we zelf toch ook?
keyboard-arrow-left
Openbare bronnen versus een generieke database

Laat ons contact opnemen

Hartelijk dank voor uw aanvraag; we nemen z.s.m. contact met u op.