Hewlett Packard

Cases

“Ons salesteam heeft zich nu gecommitteerd”

— Midmarket Enterprise Group - Sales Manager

Prospec­to­ry acteert snel, is flex­i­bel en geeft een heldere terugkop­pel­ing. Wij zijn gesterkt in de keuze om veran­derin­gen aan te brengen.”

Hewlett Packard schakelt Prospec­to­ry in voor sales assessment

Wat is de com­mer­ciële poten­tie van ons team account­man­agers? Wat is nodig om hun vaardighe­den verder te ontwikke­len en meer dis­ci­pline te realis­eren?” HP Mid­mar­ket Enter­prise Team stelde deze vra­gen aan Prospectory-professionals.

Prospectory ontwikkelde voor HP een sales assessment programma dat vier onderdelen telt:

  1. Kick-off sessie, ter kennismaking en introductie
  2. Online sales assessment, Sales Indicator, om salesvaardigheden al zelfvertrouwen, vasthoudendheid en commerciële gedrevenheid te meten.
  3. Individuele gesprekken, een commerciële pitch maakt er deel van uit.
  4. Presentaties, van persoonlijke jaarplannen in een Dragons' Den opzet. Een panel van sales professionals beoordeelt de presentaties.

In een recht door zee terugkoppeling verwoordde Prospectory de commerciële potentie van het HP-team en de individuele leden. Vervolgend gaf Prospectory helder en concreet advies over hoe HP de salespotentie naar een hoger plan kan tillen. Voorbeelden zijn toegespitste één-op-één-coaching, praktijkgerichte verdiepende workshops en een heldere structuur voor salesdiscipline.

Het traject bleek zoveel meer dan een assessment. Dankzij dit programma nam het team zelf verantwoordelijkheid. Het salesteam committeerde zich aan de doelstellingen.

keyboard-arrow-right
Switch IT
keyboard-arrow-left
Bank ten Cate

Laat ons contact opnemen

Hartelijk dank voor uw aanvraag; we nemen z.s.m. contact met u op.