Let hier op bij cold calling en ontdek onze beste tips

Blog, Wednesday 24 November 2021

Cold call­ing is een belan­grijke manier om b2b leads te genereren

Cold call­ing is één van de vele manieren om te prospecteren. Er zijn er veel meer: beurzen, ref­er­en­ties, direct mail­ings… stuk voor stuk manieren om leads te gener­eren. Welke vorm van acquisi­tie jij het best kunt toepassen is hele­maal afhanke­lijk van je doel­groep, je dienst of prod­uct en het bud­get dat je kunt best­e­den. En stel jezelf eerlijk de vraag: Past cold call­ing wel bij me?”, want je moet wel redelijk tegen een stoot­je (afwi­jzin­gen) kun­nen. Ondanks alle mogelijkhe­den bli­jft cold call­ing nog steeds een belan­grijk wapen om nieuwe leads te verzamelen.

Cold calling zou zogenaamd niet werken

Ondanks dat cold calling belangrijk is voor je leadgeneratie staat niet iedereen direct te trappelen om ermee aan de slag te gaan. We kennen allemaal de excuses: niemand zit op mij te wachten. Ik val mensen lastig, ze worden al zoveel gebeld en ik krijg toch niet de juiste contactpersoon te spreken. Allemaal redenen om niet koud te willen bellen.

Koud bellen is ook lastig

Het is ook lastig, dat steken we niet onder stoelen of banken. En als je niet verder komt dan “laten we een afspraak maken, dan kunnen we zien wat we voor elkaar kunnen betekenen”, is het logisch dat je niet verder komt in het acquisitieproces. Geen resultaat en bovendien de bevestiging dat je bezwaren om niet koud te bellen nog de waarheid zijn ook.

Tips b2b cold calling

Een goede voorbereiding is doorslaggevend om van cold calling een succes te maken. Zorg voor een goed verhaal, vooral je introductie moet in orde zijn. Je hebt maar heel even de tijd om je prospect te prikkelen en geïnteresseerd te krijgen tijd vrij te maken voor jouw verhaal. Naast je verhaal moet je vastberaden zijn. Je schiet niet altijd gelijk raak. Soms heb je meerdere contactmomenten nodig met je prospect voor je een afspraak hebt.

Voorbeelden waarom het geen resultaat oplevert

Als je geen resultaat boekt met cold calling komt dat vaak door:

  1. Een slechte voorbereiding: jouw doelgroep is bijvoorbeeld niet relevant voor jouw propositie of je mikt op de verkeerde contactpersonen.
  2. Onvoldoende kunnen prikkelen van je prospect bij je introductie: je moet natuurlijk iets brengen naar de klant wat in zijn/haar behoefte zit.
  3. Niet voldoende bereid zijn je erin vast te willen bijten: discipline is cruciaal bij cold calling.

Geef niet op bij telefonische acquisitie, blijf doorzetten

Het is belangrijk doortastend te zijn: niet na één keer bellen de hoop opgeven en daarna niet meer bellen. Nee: blijven proberen. Een andere reden waarom het nog wel eens mis wil gaan, is omdat er niet geluisterd wordt naar de prospect. Je ontvangt (lichte) koopsignalen, maar je doet er te weinig mee. Probeer sowieso je verhaal goed af te stemmen op de behoefte van je gesprekspartner.

Meer weten of eens sparren over cold calling?

We hebben nog veel meer tips voor je om cold calling succesvol in te zetten binnen jouw organisatie. Laat een berichtje achter via het contactformulier onderaan deze pagina en dan gaan we graag in gesprek met je om te zien hoe we het maximale uit telefonische acquisitie kunnen halen.

keyboard-arrow-right
5 manieren om succesvol te acquireren
keyboard-arrow-left
Sales op C-Level: heeft het zin en hoe pak je het aan?

Let us contact you

Thank you for your submission. We will contact you within one working day.